fbpx

 

Mijn naam is Sandra Breure. Het is mijn missie startende, vrouwelijke ondernemers meer inzicht te geven in hun bedrijf met behulp van de boekhouding. Ik zie zo vaak dat ondernemers super gemotiveerd beginnen, mega creatief zijn, anderen kunnen helpen en veel potentie hebben.  Maar als het op geld aankomt, dan weten ze het eigenlijk niet. Hoe jammer is dat!

Als klein meisje wilde ik graag accountant worden. Ik wist niet zo goed wat het was maar ik wist wel dat het met cijfertjes te maken had. En daar was ik dol op, nog steeds trouwens. Wat ik toen nog niet wist, was dat de accountantwereld helemaal niet bij mij zou passen.

Op mijn veertiende ben ik begonnen met werken in een mooie dagattractie. De plaats waar ik op mijn 23e zo een leuke collega kreeg, dat ik er nu al weer 7 jaar mee ben getrouwd. Bibberend bracht ik daar de kopjes koffie rond. Langzaam verdwenen die bibbers en kreeg ik plezier in het mensen op hun wenken bedienen. Tijdens mijn studie bedrijfseconomie aan de hogeschool in Breda, bleef ik in het Zeeuwse Kats wonen en werken. De kopjes koffie hadden mijn collega’s en ik inmiddels weten uit te breiden naar meergangen diners en feesten met alles er op en aan.

De studie stond duidelijk niet op de eerste plaats. Het werkte niet mee dat ik me tussen de ambitieuze en vaak onbescheiden toekomstige bedrijfseconomen en accountants he-le-maal niet thuis voelde. Waarom alles met ingewikkelde, liefst Engelse, termen en afkortingen moet worden beschreven terwijl het toch écht ook simpel kan, is me nog steeds een raadsel. Leraren hadden geen vat op me. Zij begrepen niet dat ik mijn baan, waar ik nota bene een minimum loon verdiende, boven die o zo geweldige opleiding met toekomstperspectief stelde. Gelukkig heb ik mijn weerzin zo goed en zo kwaad als het ging van mij af weten te zetten en heb ik mijn diploma behaald.

Met mijn man en twee prachtige dochters, van resp. 5 en 4 jaar, woon ik in Kortgene. Een dorp verderop van waar ik ben opgegroeid. Toen ik zwanger werd van de eerste heb ik ontslag genomen. Het was tijd voor een nieuw hoofdstuk: De Thuisblijfmama. Ik ben heel dankbaar dat het voor ons mogelijk was dit zo te doen. Dat gezegd hebbende, het was mij direct duidelijk dat ik zodra ze op school zouden zitten weer aan het werk zou gaan, er zit niet voor niets zo weinig leeftijdsverschil tussen die twee.  De poep- en piespraatjes begonnen snel te vervelen, daarom heb ik in die tijd allerlei opleidingen gedaan. Van budgetcoach tot Register Belastingconsulent. De meiden gaan nu allebei naar de basisschool. Tijd voor mij om weer andere mensen te helpen. Om jou te helpen. Niet met koffie of lekker eten maar met mijn andere passie: de cijfertjes. Ik laat jou graag zien dat die echt niet zo saai zijn als jij denkt.