fbpx

Wil jij grip op je cijfers?

Kom naar mijn workshop op

maandag 25 november Rotterdam

 

Dienstverlenende ondernemer?

Startende ondernemer of startend met het zelf doen van je boekhouding? Dan komt er nogal wat op je af. De meeste vrouwelijke ondernemers die ik ken, hebben hun onderneming om ‘anderen te helpen’. Dat doe ik zelf ook heel graag. Maar als dat alles is wat je wilt, kun je ook vrijwilliger worden. Je hebt je onderneming dus ook om geld te verdienen en daar is niets mis mee. Het is wel zo handig als je ook weet hoeveel en waaraan je verdient en waaraan je je geld weer kwijt bent. Dit haal je uit je boekhouding.

Zeg eens eerlijk, weet jij hoeveel je aan het einde van de streep over houdt en waar dat vandaan komt, of heb je geen idee?

 

Bang voor de Belastingdienst?

De Belastingdienst. Krijg jij ook al de kriebels alleen al als je dat leest? De meldingen van ‘mijn overheid’ durf je niet te openen, de blauwe brieven belanden ongeopend in de kast. 

In dit geval geldt, kennis is macht. Want als jij zou weten hoe het moet en dat met een paar simpele stappen weet toe te passen, dan zou je ook WETEN dat je niet bang hoeft te zijn. Je doet het gewoon goed en je kunt je belasting gewoon betalen. De angst laat je stil staan, het neemt wat af van de fun in je business. Superzonde van je energie, want die weerstand en angst zijn gewoon echt niet nodig en kosten je zelfs geld.

 

Op zoek naar structuur in je cijfers?

Je verwacht het misschien niet maar ik ben ben best, oke heel erg, chaotisch. Daarom vind ik cijfers juist zo fijn. Lekker rechtlijnig, 2 + 2 = 4 en klaar. Als je boekhouding gestructureerd in elkaar zit geeft je dat ontzettend veel rust en is het ook niet zo erg als je het een keertje overslaat, de basis is goed. Je hoeft niet iedere keer opnieuw het wiel uit te vinden. Een online boekhoudprogramma in plaats van je boekhouding in Excel gaat je echt enorm helpen. Alles wat je  doet wordt meteen in je boekhouding verwerkt. Dit voorkomt  fouten en geeft overzicht.

De keuze is reuze, hoe vind je nu een programma dat echt bij JOU en jouw onderneming past?

Laat jij je geld liggen?

Als je niet op de hoogte bent van alle regeltjes en regelingen, laat je een hoop geld liggen. Er is niemand die jou dat op een presenteerblaadje komt brengen, je moet er zelf achteraan. Doe je dat niet, dan loop je echt regelingen mis of je krijgt een boete van de Belastingdienst, omdat je het door onwetendheid hebt fout gedaan.

Wat ik zelf nog belangrijker vind, is het zicht op je cijfers. Als jouw boekhouding niet op orde is dan kun je wel een idee hebben van hoe je draait maar kun je er met dat idee zomaar ontzettend naast zitten. Dat zou zonde zijn toch? Je wilt toch ondernemen zodat je vrijheid hebt, of niet? Hoe vrij ben je als je niet eens weet wat je verdient?

 

Wat ga je leren?

In deze workshop leer ik jou de fijne kneepjes van het vak. Natuurlijk kan ik jou in minder dan een dag niet van A tot Z leren hoe je je boekhouding moet doen. Maar geloof mij, je komt een eind op weg! In deze interactieve workshop zal genoeg ruimte zijn voor fun en gezelligheid en je leert: 

 • Hoe je een boekhoudprogramma kiest dat bij JOU past;
 • Wat je echt MOET weten over boekhouden;
 • Het toepassen van de Kleine Ondernemersregeling 2019 en de nieuwe regeling 2020;
 • Hoeveel extra investeringsruimte je kunt hebben door toepassen van de KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek);
 • Wanneer je de zelfstandigenaftrek en startersaftrek wel en juist niet mag gebruiken;
 • Hoeveel geld je apart moet zetten voor de Inkomstenbelasting;
 • Meer over de jaarafsluiting en het goed aanleveren van je boekhouding;

 

 

 

"Ik vond het super interessant. Sandra bedankt. Super leuk gedaan en heel fijn alles uitgelegd"

Marloes| fotografie bij Marloes

" Dank je Sandra, het was zeker een erg leerzame en leuke dag!"

Veronique | Helius Beauty

"Bedankt voor de inspirerende ochtend. Leuk ook om jullie te ontmoeten en om elkaar te versterken "

Hester | Hester Videografie

Praktisch

Wanneer

De trainingsdag is op maandag 25 november, van 10.00 tot 15.00 uur, inclusief lunch.

Waar

In  een toffe, inspirerende ruimte in Rotterdam, deze maak ik later bekend. In ieder geval goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer.

Kosten

Deelname aan de workshop en inclusief heerlijke en gezellige lunch kost je € 128,- excl BTW (dat is  € 154,88 incl BTW). Deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar. Er zijn 10 plekken en de eerste 4 gaan weg voor een Early Bird prijs van € 98,- excl BTW.

Maar maar maar

Ik heb al een boekhoudprogramma, is het dan wel wat voor mij?

Absoluut. Programma’s die ik kort toelicht zijn MoneyMonk, MoneyBird, Jortt en e-boekhouden. Hoewel de programma’s op het eerste gezicht allemaal heel verschillend lijken, zijn ze in de basis hetzelfde. Of je nu een van deze programma’s gebruikt of een andere, de regels van het boekhouden blijven hetzelfde. Wel  heeft ieder progamma zijn eigen voor- en nadelen.

Haal ik de investering er uit?

Ja, het inzicht in je eigen financien is veel meer waard. Hoe je dit daadwerkelijk terugverdient is aan jou, ik zal je hier genoeg suggesties voor geven tijdens de workshop.

Ik doe liever waar ik goed in ben, moet dit nu zo nodig?

Ja, dit moet zo nodig. Ik ben, helaas, ook geen sterrenkok, ik moet wel voor mijn gezin en mijzelf zorgen dus ik kook wel iedere dag. Jij bent geen boekhouder, accountant of fiscalist, je moet wel goed voor je onderneming zorgen, daar hoort de boekhouding ook bij.

Wordt het niet vreselijk saai?

Nee. We houden de vaart erin, ik wissel de onderwerpen af en laat je steeds zien wat JIJ er aan hebt. Het is een interactieve dag waarbij ook nog kunt netwerken met andere ondernemende vrouwen.

Mijn man doet altijd mijn boekhouding, heb ik er dan wel wat aan?

Dan JUIST! De boekhouding is een controlemiddel, controle op je onderneming, controle over je geld, controle op jou. Ik laat je zien dat je het prima zelf kan, zodat jij je man op dit vlak lieflijk doch dringend razendsnel aan de kant zet.

Ik ben nog niet begonnen als ondernemer, heb ik er iets aan?

Zeker, als jij serieuze plannen hebt om te gaan ondernemen is dit het perfecte moment. Het is namelijk zo veel makkelijker als je het van begin af aan goed doet. Weet je het allemaal nog  niet zo zeker, dat ondernemen, dan zou ik me daar eerst eens in gaan verdiepen.

Ik heb een winkel, is deze workshop geschikt?

De training is gericht op dienstverleners, dat houdt vooral in dat ik niet in ga op voorraad en dergelijke. Als je dat niet erg vindt, is deze training absoluut ook geschikt voor jou.

Ik weet het nog niet, mag ik je nog wat vragen?

Natuurlijk, stuur me een bericht via Facebook, Insta of stuur een e-mail naar info@mijnboekhoudcoach.nl, ik beantwoord met alle liefde je vragen.

Inschrijven voor de workshop

Door hier je gegevens in te vullen en te betalen via I-deal kun je je direct inschrijven voor de workshop op maandag 25 november in Rotterdam. De prijs die onderaan het formulier staat is inclusief BTW. Je vindt mijn Algemene Voorwaarden onderin de footer.
Twijfel je of deze workshop is wat jij nu nodig hebt? Mail me even op info@mijnboekhoudcoach.nl, dan denk ik met je mee.

Helaas de tickets zijn uitverkocht. In januari geef ik weer een workshop, neem gerust vast even contact met me op.

info@mijnboekhoudcoach.nl

Wilhelminastraat 75, 4484 AC Kortgene

0031-651752190

Cijfers & facts

Toen ik 6 was en eindelijk had leren lezen en rekenen zei ik dat ik accountant wilde worden, want dat was met cijfers. Op mijn 14e begon ik met werken, toen ik daar op mijn 28e stopte had ik de helft van mijn leven daar gewerkt. Toen ik 16 was ging ik na een jaar 4 VWO naar 4 HAVO en had ik een autoriteitsprobleem. Op mijn 25e rondde ik eindelijk mijn studie Bedrijfseconomie af. In 2007 verliet ik mijn toenmalige vriend op desastreuze wijze, voor de man waarmee ik in 2011 ben getrouwd en waarmee ik op mijn 28e onze eerste dochter en 413 dagen later onze tweede dochter kreeg. Ik heb 38 klanten die ik help met hun boekhouding en minstens (ja ja, ik houd ook niet alles bij) 157 belastingaangiftes gedaan. Ik streef naar meer kennis over boekhouden, belastingen en geld onder alle 597.600 vrouwelijke ondernemers die Nederland telt, zodat zij meer vrijheid, zelfstandigheid en onafhankelijkheid ervaren in hun leven.

Wat je vast niet van mij verwacht zijn de volgende feiten:

 • Ik ben een chaoot
 • Ik houd niet van regels en heb nog steeds een “licht” autoriteitsprobleem
 • Ik ben een introvert maar praat toch ook graag over andere zaken dan boekhouding en vind het heerlijk om andere ondernemers te ontmoeten.
 • Ik ben naast op mijn gezin en familie, dol op goed eten, koken, lezen, onze kat (vooruit, ook op onze hond) en water (om te drinken, om in te varen en om in te duiken).

Vooral kijk ik enorm uit naar deze trainingsdag, waarop ik jou ga ontmoeten. Waarop ik ga zorgen dat jij meer vrijheid en onafhankelijkheid ervaart, allemaal door grip op je cijfers.